Sufleu de legume cu sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pt 6 portii:
  • 1 bulb de fenicul, 500 g broccoli
  • 200 g ciuperci albe mici
  • 2 fire de ceapa verde
  • 200 g sunca fiarta
  • 1 lingura de ulei, 1/8 l lapte
  • 150 ml smantana
  • 2 oua
  • sare, piper
  • nucsoara rasa
  • 150 g cascaval ras

Mod de preparare

1- se spala feniculul si se curata, apoi se taie in patru, pe lungime.Sferturile se taie in fasii, perpendicular pe directia fibrelor.

2- se spala broccoli-ul, se indeparteaza frunzele, iar buchetelele se indeparteaza de pe coditele mai groase.Coditele se curata de coaja tare, se scurteaza si se maruntesc pe transversala.Se spala ciupercile si ceapa verde, se curata, iar apoi se taie in cubulete alaturi de sunca, de la care s-a indepartat marginea mai grasa.

3- toate legumele impreuna cu sunca se calesc in ulei, timp de aprox. 5 minute, la foc mediu, amestecand continuu.Dupa aceasta se iau de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

4- intre timp se amesteca laptele cu smantana si ouale si se condimeteaza cu sare, piper si un praf de nucsoara.Amestecul de legume cu sunca se aseaza intr-un vas termorezistent, putin adanc, iar peste se toarna amestecul de lapte.

5- se presara deasupra cascavalul, iar vasul se introduce in cuptor.Se coace timp de 30 minute, la 200 grade C.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise