Sufleu de dovlecei

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei
  • 3 ouă
  • 2 linguri de făină
  • 150g smântână
  • 2 linguri brânză de oi rasă
  • 100 g şuncă
  • 1 pahar lapte
  • mărar tocat
  • sare (dacă mai e nevoie)
  • unt

Mod de preparare

Se curăţă, se taie dovleceii şi se fierb în apă sărată câteva minute, se strecoară bine, se strivesc, se amestecă cu brânza şi şunca tăiată cubuleţe şi se lasă la o parte.

Într-un vas se prăjeşte uşor făina cu untul şi se stinge cu lapte, amestecând să nu se formeze cocoloaşe. Se ia de pe foc şi se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, smântâna, mărarul tocat şi la sfârşit albuşurile bătute spumă. Se amestecă cu pasta de dovlecei pregătită şi se aşază într-o formă unsă.

Se coace la foc potrivit şi de serveşte fierbinte.

Poftă bună!

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Mucenici moldovenesti

Mucenici muntenesti

Reteta de mucenici muntenesti. Cum faci acasa reteta de mucenici muntenesti.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise