Sufleu cu afine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 3 oua,
  • 60 g zahar brun (se poate inlocui cu zahar tos alb),
  • 1 varf de cutit sare,
  • 40 g unt sau margarina,
  • 175 ml lapte,
  • 100 g faina,
  • 40 g nuci sau alune macinate,
  • grasime pentru uns forma,
  • 400 g afine,
  • 2 pahare smantana acrisoara (300 g).

Mod de preparare

Separati albusurile de galbenusuri. Frecati bine galbenusurile cu 40 g zahar, sare, unt sau margarina (topite), lapte, faina si nuca ori alunele macinate si incorporati apoi usor albusurile batute spuma. Turnati aluatul intr-o forma unsa (30 cm diametrul), nu prea adanca, si coaceti-l 15 minute in cuptorul incins la 225gr.. Alegeti afinele, presarati-le peste aluatul copt si turnati deasupra smantana amestecata cu restul de zahar. Reduceti temperatura la 200gr. si mai dati sufleul inca 10 minute la cuptor. Se serveste cald sau rece, dupa preferinta.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise