SUC DE ROSII PENTRU IARNA

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 kg de rosii coapte bine
  • sare dupa gust
  • 3-4 linguri de zahar- optional

Mod de preparare

Se spala rosiile, se indeparteaza cotoarele si partile vatamate, se toaca si se dau prin masina speciala care separa semintele si cojile sau se dau prin blender pana se toaca bine. Sucul astfel obtinut de pune la fiert intr-o oala corespunzatoare avand grija ca in timpul fierberii se umfla si formeaza spuma care nu se indeparteaza. Se fierbe circa 2 ore sau pana scade si are consistenta dorita , se adauga sarea si zaharul . Dupa fierbere, cu ajutorul unei palnii se pune in sticle curate si uscate, fierbinte. Se invelesc bine in paturi si se lasa asa acoperite pana se racesc.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise