Se spala rosiile , se curata de cotorul verde din interior apoi se taie in patru si se trec prin separatorul de rosii ( masina de rosii ) . Rosiile se trec de cel putin doua ori prin acest procedeu pentru ca nu se storc bine de prima data .
Pentru a nu pierde timp , sucul rezultat din prima tura de stoarcere se pune la fiert , adaugand pe parcurs si sucul rezultat din a doua stoarcere .
Se lasa la fiert amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se prinde . Se fierbe pana la consistenta dorita . Daca se doreste bulion , se va fierbe mai mult . Sucul de rosii este gata atunci cand nu mai face spuma deasupra , de obicei asta se intampla cand a scazut la jumatate din cantitatea initiala . Cand suntem multumiti de consistenta acestuia , pentru fiecare litru de suc rezultat se adauga cate o lingura rasa de sare , se mai da cateva clocote apoi se opreste focul .
Daca va place mai dulceag , se poate adauga si zahar , o lingurita la fiecare litru rezultat . Zaharul reduce aciditatea rosiilor .
Se toarne sucul de rosii in sticle , se inchid cu capace etans si se pun cu capul in jos in paturi tinandu-se astfel pana la racirea completa .
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise