Suc de rosii natural

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Rosii de gradina
  • Sare
  • Zahar ( facultativ )

Mod de preparare

Se spala rosiile , se curata de cotorul verde din interior apoi se taie in patru si se trec prin separatorul de rosii ( masina de rosii ) . Rosiile se trec de cel putin doua ori prin acest procedeu pentru ca nu se storc bine de prima data .

Pentru a nu pierde timp , sucul rezultat din prima tura de stoarcere se pune la fiert , adaugand pe parcurs si sucul rezultat din a doua stoarcere .

Se lasa la fiert amestecandu-se din cand in cand pentru a nu se prinde . Se fierbe pana la consistenta dorita . Daca se doreste bulion , se va fierbe mai mult . Sucul de rosii este gata atunci cand nu mai face spuma deasupra , de obicei asta se intampla cand a scazut la jumatate din cantitatea initiala . Cand suntem multumiti de consistenta acestuia , pentru fiecare litru de suc rezultat se adauga cate o lingura rasa de sare , se mai da cateva clocote apoi se opreste focul .

Daca va place mai dulceag , se poate adauga si zahar , o lingurita la fiecare litru rezultat . Zaharul reduce aciditatea rosiilor .

Se toarne sucul de rosii in sticle , se inchid cu capace etans si se pun cu capul in jos in paturi tinandu-se astfel pana la racirea completa .

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise