Suc de rosii

Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 25 kg rosii alese
  • 250 g zahar
  • 5 linguri sare grunjoasa

Mod de preparare

Se spala rosiile, se taie in jumatati sau sferturi si li se indeparteaza coditele. Se dau printr-un separator de seminte si se pun la foc intr-un tuci mare. Se fierb pana cand scad, amestecand din cand in cand. Spre finalul fierberii, se adauga zaharul si sarea grunjoasa, dupa gust.

Se pune sucul de rosii fierbinte in borcane sau sticle, curate si uscate. Se infileteaza capacele. Dupa aceea, acestea se mai fierb 40-50 de minute pe baie de aburi si se lasa sa se raceasca in apa respectiva sau se pun la racit sub o patura.

*Cand le fierbeti pe baie de aburi, temperatura sticlelor si a apei din vas trebuie sa fie aproximativ egala (nu puneti sticle fierbinti in apa rece sau invers).

**Pe fundul vasului in care fierbeti sticlele se va aseza un prosop.

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise