Se framanta din apa calduta in care am topit jumatate de lingurita de sare si faina cernuta,un aluat elastic pe care il acoperim si il lasa sa se odihneasca cateva minute.
Se curata ceapa apoi se taie marunt si se caleste intr-u pic de ulei.Cand capata culoarea aurie se adauga si carnea,se lasa sa scada bine sucul lasat de ea,amestecand continuu cu o spatula de lemn.Se presara si un praf de menta uscata ,se potriveste de sare si piper,dupa gust.Se lasa sa se racoreasca un pic.Aluatul se rupe si se imparte in bucati,de marimea unui ou,care vor fi intinse in foi subtiri ,pe o planseta data cu faina.Pe fiecare foaie intinsa se pune cate o lingura de umplutura de carne,se pliaza in doua apoi se lipesc marginile intre ele cu ajutorul inei furculite,presand usor marginea.Se incinge bine uleiul apoi se prajesc pe ambele fete si se scot pe servetele absorbante ,pentru a scapa de surplusul de ulei.Se consuma fierbinti.
Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise