Mie imi place stufatul de miel, am incercat sa-l prepar si cu alte feluri de carne. Cel cu limba este exceptional.
Tineti limbile in apa rece cel putin 10 minute, sa iasa sangele. Puneti limba la fiert in 3 litri de apa rece cu putina sare. Cand clocoteste luati spuma. Lasati sa fiarba la foc mic cu capac o ora si jumatate – doua ore pana se inmoaie bine. Daca vreti sa faceti si supa fierbeti impreuna cu limba si zarvaturile pentru supa, limba va avea un gust mai bun.
Intre timp curatati, spalati si taiati ceapa si usturoiul verde in bucati de 3-4 cm lungime, tocati marunt telina, ceapa, ardeiul si rosiile (puteti sa le curatati de pielite). Puneti totul la calit in ulei, dar nu prajiti, dupa cateva minute adaugati 500 ml zeama clocotita de la limba si lasati sa fiarba 15-20 minute la foc mic. Cine doreste poate adauga in stufat cativa cartofi taiati bucati mai mari. Condimentati cu foi de dafin, cimbru, boabele de piper, pasta de rosii, (zahar) si lasati sa mai fiarba 10-15 minute. Completati mereu cu zeama de la limba ca sa nu scada prea mult.
In timp ce fierb zarzavaturile, scoateti limbile fierte din zeama, lasati-le putin la racorit, curatati pielea si taiati-le in bucati mai maricele. Adaugati-le in stufat si lasati sa fiarba impreuna inca 10 minute la foc foarte mic. Cine doreste poate sa adauge 1-2 linguri de faina desfacuta in putina apa.
Dregeti gustul, adaugati otetul, verdeata tocata si asezati pe farfurii 2-3 bucati de limba, stufat cu sos, garnisiti cu verdeata. Pofta buna.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise