Strudel cu mere si dovleac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Strudel cu mere si dovleac

Ingrediente

  • o minunatie de arome combinate, bun si in post dar si de zi cu zi
  • 3 cani cu dovleac ras
  • 2 cani cu mere rase
  • 100 gr zahar
  • margarina
  • 100 gr stafide hidratate in rom si coniac
  • 1 cana de nuci
  • 1 lingura scortisoara
  • 1 pachet foi de placinta

Mod de preparare

Calim dovleacul si marul impreuna cu margarina topita adaugand zaharul treptat. Spre sfarsit adaugam scortisoara si nuca rumenita taiata bucati. Desfacem foile, adaugam umplutura racita pe mijloc dupa care taiem fasii in parti. Aducem cate o fasie din fiecare parte sa formam un strudel. Ungem cu apa calda sa nu crape foile si dam la cuptor. Putem unge cu galbenus de ou amestecat cu ulei.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise