Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intr-o cana pune drojdia uscata, 1 lingurita de zahar si o lingurita de faina si amestecam turnand treptat aprox 100 ml lapte caldut. Lasam la dospit aprox 10 minute.
Cernem faina intr-un bol, adaugam sarea, apoi facem un cerc in mijloc si turnam drojdia dospita. Framantam cu mana adaugand treptat laptele caldut amestecat cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam ouale si spre final uleiul. Terminam de framantat cand nu se mai lipeste de maini.
Acoperim si punem la loc cald ferit de curenti de aer pt aprox 1 ora.
In acest timp pregatim umplutura. Budinca o pregatim conform instructiunilor de pe ambalaj si lasam sa se raceasca.
Merele spalate si decojite si le dam pe razatoarea marea. Amestecam cu 2 linguri de zahar si scortisoara si punem pe foc la calit aprox 5 minute. Lasam sa se raceasca apoi stoarcem merele si le amestecam cu budinca.
Aluatul dospit il impartim in 3 (daca vreti mai mari impartiti doar in doua)
Intindem pe rand fiecare aluat pe masa tapetata cu faina. Impartim din ochi foaia in trei sau trasam usor dungi cu cutitul si partile laterale le taiem fasii (vezi poza). Asezam umplutura in mijloc si tragem apoi marginile peste mere alternand stanga-dreapta si tot asa pana la final.
Procedam la fel si cu celelalte doua foi.
Asezam cele 3 impletituri intr-o tava tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa dospeasca aprox 20 min.
Ungem deasupra cu galbenusul de ou si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 20-25 min, pana se rumenesc frumos deasupra.
Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise