Se pun intr-un castron faina cu sarea si se face o gropita la mijloc, in care se toarna oul batut cu uleiul si apa calda. Se prepara un aluat moale.
Se framanta aluatul circa 15 minute, se face o bila, se acopera si se lasa o ora sa se odihneasca.
Pentru umplutura, se prajeste pesmetul in untul topit si se pune deoparte. Se amesteca zaharul cu mirodeniile, coaja de lamaie si stafidele. Se curata merele si se taie intai in sferturi si pe urma felii.
Se incinge cuptorul la 190gr. si se unge cu unt o tava (eventual doua). Se incalzeste sucitorul, se infaineaza si se acopera planseta cu o fata de masa (75 x 63 cm), peste care se presara faina.
Se intinde aluatul pe fata de masa, cat mai subtire posibil, se ridica cu mainile infainate bagate sub el si se intinde de la mijloc inspre margini, pana ce devine transparent. (Daca s-a uscat, se unge cu putin unt topit.)
Se taie aluatul in forma de dreptunghi (63 x 50 cm) si se unge cu unt topit.
Se presara peste el pesmetul rumenit si se aseaza merele doar pe jumatatea inferioara, lasand o margine libera pe toate laturile. Peste mere se presara zaharul si stafidele si se pliaza peste umplutura, mai intai marginile si pe urma jumatatea superioara.
Se ruleaza strudelul - cu stergarul -, pornind de la latura mai lunga, si se indoaie, in forma de cununa, sau se taie pur si simplu in doua.
Se aseaza pe tava (sau pe tavi) si se unge cu unt topit.
Strudelul se coace 35-40 de minute, se lasa putin sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise