Strudel cu mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 450 gr aluat foetaj
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg de mere
  • 100-150 gr zahar ( depinde de cat de dulci sunt merele)
  • 1 lingurita scortisoara
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ou pentru uns
  • 80 gr zahar pudra

Mod de preparare

Simplu, nu necesita multa ingrediente, si foarte multa munca, dar in cazul meu, am ales sa fac strudelul mai elegant, cu impletitura. Se decongeleaza aluatul la temperatura camerei.

Am curatat merele si le-am spalat, apoi le-am dat pe razatoare, cu ochiul mare si le-am stropit cu zeama de la o lamaie. Se adauga zaharul, o puteti adauga fiecare dupa gust, depinde si de cat de dulci sunt merele, si se presara cu scortisoara, se amesteca si se lasa deoparte.

Aluatul se taie in doua parti egale, si se taie marginile pe diagonala, fasii de 1 1/2 cm latime, lasand o baza , unde se aseaza merele, nu stiu cat sunt de explicita de acea vezi fotto :)

Si asa se procedeaza sl la cealatta margine.

La al doilea strudel am tait marginile mai inclinate, vezi foto, apoi am impartit merele in doua parti, le-am stors foarte putin de zeama si am asezat pe aluat. Acum urmeaza impletitura, la primul strudel, se aduce o fasie ditr-o parte, apoi din cealalta parte si se lipesc cu o pensula cu putina apa, ca la copt sa nu se desfaca si tot asa, vezi foto.

Iar la strudelul doi, tot asa se procedeaza , dar ramana o distanta mica, intre impletituri, adica mici gaurele, vezi foto. Daca nu doriti sa faceti impletitura, doar umpleti , rulati cu grija si crestati cu cutitul, deasupra, si nu va complicati ca mine :), este doar o sugestie :)

Se aseaza intr-o tava cu hartie de copt, deasupra se unge cu oul batut si se coace in cuptorul incalzit , pana ce devine auriu deasupra.

Gand este gata se scoate si se pudreaza cu zahar.

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise