Strudel cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g foietaj din comert
  • 500g mere
  • scortisoara
  • zahar
  • gris
  • un galbenus de ou si 3 linguri lapte pentr a pune deasupra
  • 50 g unt
  • coaja de lamaie
  • zahar pudra pentru decor

Mod de preparare

Se tine la decongelat foietajul.

Cureti merele si le razuiesti. Le prajesti pe foc cu putin ulei..adaugi zahar cat dorestt sa fie de dulce, scortisoara, coaja de lamaie si untul si lasi sa se topeasca si opresti.

Intinzi foile de foietaj.Eu am pus 6 foi subtiri la un strudel. Si pe margini se taie fasii paralele de vreo 2 cm, pentru a impleti. Adaugi umlutura pe mijloc,pui gris deasupra asa in ploaie..nu foarte mult, si apoi impletesti.

Le asezi pe o tapsie cu foaie de copt si pui deasupra galbenusul de ou cu lapte amestecat.

Le bagi la cuptor aprox 25 min.

Dupa ce le-ai scos le ungi cu putina apa sa nu fie tare.

Se pudreaza cu zahar.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise