Strudel cu bostan, miez de nuca si fructe uscate

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 kg de bostan
  • -100 g zahar
  • -100 g miez de nuca
  • -50 g fructe conifiate
  • -2 lingurite de scortisoara
  • -aluat foietaj sau aluatul prezentat aici

Mod de preparare

Bostanul se trece prin razatoarea cu gauri mari si se pune la calit,la foc iute,amestecand mai des,pana cand scadea cucul ce il lasa. Cand este gata,adaugam scortisoara,miezul de nuca prajit si fructele conifiate si amestecam usor.

Pe masa de lucru, intindem o foaie din aluatul cumparat sau facut in casa si pe mijloc punem jumatate din umplutura. Marginele luatului, le taiem fasii si apoi le petrecem peste umplutura de bostan,in nforma de impletitura. Punem intr-o tava unsa usor cu unt, le dam cu ou batut deasupra si dam la cuptorul de dinainte incins, la foc mediu, cam 25 min. Cand s-au rumenit frumos, sunt gata.

Sant minunate alaturi de o cana de lapte batut!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise