Stiuca umpluta cu chiftelute

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Stiuca umpluta cu chiftelute

Ingrediente

  • 1-2 stiuci medii (1
  • 5-2 kg)
  • 1 ceapa mare
  • 2 x conserva ton
  • usturoi
  • 1 franzela
  • lapte
  • verdeata

Mod de preparare

Se curata stiucile de solzi, se deschid putin pana aproape de burta, si se incearca eviscerarea usor cu degetele. De la partea superioara dintre cap si gat , se desprinde putin pielea cu un cutit dupa care se continua cu degetul, din aproape in aproape.Cu un foarfec de bucatarie se desprind aripioarele de carne, ramanand prinse de piele, inclusiv coada.. Se desface corpul cu carnea din interior, se alege de oase, chiar daca mai raman oase mai mici, nu trebuie sa ne facem griji , deoarece se vor marunti la tocat. Carnea se da prin masina de tocat impreuna cu miezul de franzela care , in prealabil, a fost inmuiat in lapte si stors bine. Se mai amesteca cu conserva de ton, ceapa data prin masina de tocat,usturoiul deasemenea tocat si verdeata ( patrunjel, marar). Se potriveste gustul de sare si cu aceasta umplutura se umplu stiucile. Dupa umplere, se vor coase sau se vor prinde cu scobitori acolo unde a fost taiata. Se pune dupa preferinta pe un pat de zarzavat sau pur si simplu intr-o tava unsa in prealabil cu unt sau ulei de masline. Se lasa la cuptor timp de o ora, timp in care se mai adauga putina apa in tava si se stropeste stiuca regulat cu zeama rezultata. Din umplutura ramasa (sigur ramane ) se fac chiftelute rotunde care vor asezona platoul cu stiuca umpluta.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise