Stiuca se curata de solzi, fara a se spinteca pentru indepartarea maruntaielor. Cea mai dificila operatiune este indepartarea pielii de pe corp. Pentru ca aceasta sa se faca mai usor, de preferat este ca stiuca sa fie batuta pe toata lungimea cu muchia unui cutit, pe o parte si pe alta.
Se pisca putin pielea de dupa cap si se incepe indepartarea cu degetele bagate intre ea si corpul stiucii. Pe parcurs ce se ajunge la aripioare, se desfac de carne cu un cutit (eu le las pe corpul stiucii, altii le indeparteaza). Aproape de coada se taie de jur imprejur, ramanand doar pielea si coada. In acest moment se eviscereaza si se curata; cu un cutit se indeparteaza carnea de pe corp, sira spinarii (vor mai ramane ceva oase mici, insa se vor toca odata cu carnea).
Se arunca sira spinarii pastrandu-se insa capul stiucii.
Carnea rezultata se toaca impreuna cu ceapa, cateii de usturoi. Se adauga miezul de paine, ouale, sare si piper dupa gust, marar si patrunjel tocat marunt si se amesteca.
Inervine iarasi partea delicata, cea de umplere a pielii cu acest amestec. Se umple cu o lingura, presandu-se cu mana de-a lungul corpului. Cand este aproape umpluta, se aseaza pe burta, intr-o tava,care a fost unsa in prealabil cu unt sau pe o foaie de copt. Eu prefer intr-o tava unsa cu unt. Dupa aproximativ 20 minute, adaug putina apa cu piper si sare in tava cu care, din cand in cand, pe parcursul a 60 min. voi stropi pestele.
Daca mai ramane umplutura, se pot face chiftelute care prajite in ulei sunt gustoase si veti putea face o prezentare mai apreciata a stiucii pe platoul de servire.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise