Stiuca in sos de vin si lamaie la cuptor

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 stiuci mici taiate in rondele, spalate si sterse (curatate de solzi)
  • 200 ml de vin alb
  • 12-15 catei mici de usturoi curatati si spalati
  • o lamaie mare spalata
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 3-4 fire de cimbru spalate
  • sare
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Pasul 1:

Zdrobim usturoiul. Adaugam piper proaspat macinat si sare. Turnam uleiul de masline si amestecam bine. Taiem lamaia in felii.

Pasul 2:

Incalzim cuptorul. Pregatim o tava pentru cuptor in care aranjam rondelele de stiuca. Ungem bucatile de peste cu amestecul de ulei si usturoi.Turnam deasupra vinul alb. Adaugam firele de cimbru. Punem feliile de lamaie printre rondelele de stiuca.

Pasul 3:

Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.

Pasul 4:

Cand pestele este rumenit, scoatem vasul din cuptor. Servim cald, cu lamaie si salata verde.

Reteta video completa o gasiti la: http://www.reteta-video.ro/retete/stiuca-in-sos-de-vin-si-lamaie-la-cuptor.html

Pofta buna!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise