Stelute cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt. 30-40 bucati: 250 gr faina
  • 3 lingurite de praf de copt
  • 100 gr. smantana degresata
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt lichid
  • 5-6 linguri de lapte
  • 50 gr coaja de lamaie macinata
  • 50 gr. coaja de portocale macinata
  • 50 gr. cirese
  • 50 gr migdale macinate
  • 2-3 linguri zahar praf
  • fructe de jeleu pt. ornat

Mod de preparare

Se trece faina prin sita impreuna cu praful de copt, se adauga smantana, zaharul, untul si laptele.

Cojile de portocale si lamaie, ciresele se taie mici de tot si se amesteca cu migdalele macinate. Totul se framanta ca un aluat.

Se incalzeste cuptorul la 180 de grade( foc potrivit), se pune intr-o tava hartie de pergament.

Aluatul se intinde ca o foaie de 1 cm de inalta pe o suprafata data cu faina si se fac forme de stelute. Se pun formele in tava si se dau la cuptor pt. 15 minute. Se scot afara, se lasa sa se raceasca de tot, apoi se dau cu zahar praf si se orneaza cu fructele din jeleu. Pana la servire, se recomanda sa se pastreze int-o doza pentru biscuiti.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise