STAVRIZI LA CUPTOR

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • jum de kg stavrizi
  • ulei de masline
  • otet de mere sau otet balsamic dupa gust
  • sare,piper rasnit,boabe de piper,boabe de coriandru,foi de dafin dupa gust
  • felii de lamaie
  • un pahar de vin
  • patrunjel verde

Mod de preparare

Se indeparteaza urechile,intestinele,se spala,se zvanta si se aseaza intr-un vas de yena uns foarte bine cu ulei de masline.Deasupra se aseaza foi de dafin si restul condimentelor dupa gust , se toarna dressingul format din ulei de masline,otet de mere sau otet balsamic,vinul alb si un pic de apa calda. Se introduc la cuptor pana se rumenesc frumos.Daca scade sosul ,puteti sa mai adaugati din cand cand.La sfarsit se orneaza cu patrunjel verde tocat marunt.

A doua varianta este aceea ca puteti da stavrizii prin pesmet inainte sa-i asezati in tava.Va iesi o parte mai moale,iar cea de deasupra frumos rumenita.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise