Spuma de gris cu capsuni

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 3/4 l lapte,
  • 40 g zahar,
  • coaja (intreaga) de la 1/2 lamaie,
  • un varf de cutit de sare,
  • 2 lingurite unt (margarina),
  • 80 g gris,
  • un ou,
  • 1 kg capsuni,
  • 2 linguri migdale (alune) zdrobite.

Mod de preparare

Se pune la fiert laptele impreuna cu zaharul, coaja de lamaie, sarea si untul. Cand incepe sa fiarba, se incorporeaza grisul si se lasa sa dea un clocot, amestecand intruna. Se acopera vasul si se lasa grisul sa se umfle circa 5 minute. Apoi se indeparteaza coaja de lamaie.

Se sparge oul si se separa albusul de galbenus. Galbenusul se introduce in gris, amestecand bine. Albusul se bate spuma si se incorporeaza si el, usor.

Se spala capsunile, se curata, se taie in doua si se aseaza pe marginea farfuriilor. La mijloc se toarna spuma de gris si deasupra se presara migdalele sau alunele zdrobite.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise