SPUMA DE CIOCOLATA IN TREI CULORI

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Crema de ciocolat amaruie:
  • 170 g ciocolata amaruie topita pe baie de abur
  • ½ lingura gelatina
  • 125 ml lapte
  • 300 g frisca lichida
  • lichior
  • Crema de ciocolata alba:
  • 340 g ciocolata alba topita
  • ½ lingura gelatina pudra
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida
  • Crema de ciocolata cu lapte
  • 280 g ciocolata cu lapte
  • ½ lingura gelatina
  • 125 ml lapte
  • 230 ml frisca lichida

Mod de preparare

Crema de ciocolata amaruie:

Se topeste pe baie de abur. Gelatina se pune in lapte si se lasa 5 -10 minut, dupa care se incalzeste un pic. Se toarna peste ciocolata topita, apoi lichiorul si frisca batuta spuma.

Spuma rezultata se toarna intr-o tava tapetata cu folie de plastic si se da la rece 1-2 ore pana se intareste un pic, apoi se toarna spuma de ciocolata alba se da din nou la rece, iar la final se toarna spuma de ciocolata cu lapte.

Spuma de ciocolata mai poate fi pusa in pahare. Paharele vor fi puse inclinate in frigider.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise