spezzatino cu ciuperci

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g carne de vita
  • 2 morcovi
  • 2 cepe medii
  • 1 lg rasa faina
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1/2 pahar vin rosu
  • sare,piper,supa
  • 400 g ciuperci
  • 2 catei usturoi

Mod de preparare

Morcovul dat pe razatoare si ceapa tocata marunt se calesc in ulei,adaugam carnea taiata bucati,saram si piperam.Lasam 10-15 minute la foc mic sa fiarba in suc propriu,punem apoi faina si vinul rosu si lasam 40 minute la fiert,adaugand din cand in cand putina supa de legume sau de carne.

Ciupercile le curatam,le taiem felii si impreuna cu usturoiul pisat sau taiat feliute le punem la calit in 2 linguri ulei de masline.lasam 10-15 minute si le amestecam cu carnea cu 5 minute inainte ca aceasta sa fie gata.

Servim cu mamaliga sau piure de cartofi.

Desi eu prefer intotdeauna mamaliga,as zice ca merge mult mai bine cu piure de cartofi...si neaparat cu un pahar de vin rosu:)

pofta buna!

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise