1.Cu o zi înainte:
Se inmoaie stafidele in esenta de portocale;
Se taie spata de miel cuburi şi se amesteca cu sare, piper, mustar,chimen, curcuma,cateii de usturoi si curry;
Se pune carnea astfel pregatita intr-un castron, se acopera cu folie si se tine totul la frigider peste noapte .
2.Intr-o tigaie mare, se pune uleiul si se caleste ceapa 6 minute.Se scoate pe o farfurie.In uleiul ramas, se pune carnea,se caleste 6 minute, apoi se adauga ceapa calita,apa cat sa acopere carnea, se acopera cu un capac si , pe foc mic, se fierbe 2h30\'.Daca este necesar, se completeaza apa si se fierbe pana cand carnea este patrunsa.
3.Intre timp, se pregatesc smochinele.Intr-o tigaie , se topeste untul, se pun smochinele si se adauga scortisoara, o lingurita de zahar brun, un praf de sare si mierea.Se fierb impreuna cca. 10 minute, apoi se pun peste carnea de miel cu 30 de minute inainte de a o lua de pe foc.
4.Preparatul se serveste cu cuscus amestecat cu stafidele macerate in esenta de portocale.Se decoreaza cu migdale intregi, care , in prealabil,se prajesc intr-o tigaie de teflon(fara grasime)
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise