Spanac cu ouă ochiuri

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 pungă spanac proaspăt (sau congelat - în funcţie de cum găsiţi)
  • o ceapă
  • 3 căţei de usturoi
  • 2-3 linguri de lapte
  • sare
  • piper
  • făină
  • ulei de măsline
  • 2 ouă

Mod de preparare

Tocăm ceapa şi usturoiul.

Fierbem spanacul cam 7-8 minute, îl scurgem bine de apă şi îl pasăm.

Punem ceapa şi usturoiul la călit într-o lingură de ulei de măsline. După ce acestea s-au rumenit puţin, adăugăm şi spanacul pasat.

Separat, călim puţină făină în ulei de măsline sau unt pentru a face rântaşul.

Adăugăm răntaşul şi cele 2-3 linguri de lapte peste spanac. Amestecăm bine.

Asezonăm cu sare şi piper şi aşteptăm să fiarbă. După ce spanacul a dat de câteva ori în clocot, amestecăm din nou şi oprim focul.

Într-o altă tigaie, turnăm puţin ulei de măsline pentru a pregati ouăle ochiuri. După ce sunt gata, le aşezăm pe farfurie, peste spanac.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise