Spanac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg spanac
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 cepe medii
  • 400 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • sare, piper

Mod de preparare

Spanacul se decongeleaza (eu am avut pus la congelator, dar se poate cumpara si de la supermaketuri).

Ceapa se curata, se spala si se toaca marunt, se pune la calit in putin ulei cu putin sare (sa se inmoaie mai repede).

Dupa ce s-a inmuiat putin ceapa, se adauga spanacul si 2 pahare de apa, se lasa sa fiarba putin pana scade. Dupa aceea se adauga laptele amestecat cu 2 linguri de faina. Se lasa la fiert putin sa se ingoase, dupa care se adauga usturoiul pisat marunt. Mai lasam vreo 5 minute sa dea un clocot si este gata.

Se poate servi cu ou prajit (ca in copilarie) sau cu orice altceva va face placere.

Pofta buna!

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise