Spaghetti cu passata si creveti

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Spaghetti cu passata si creveti

Ingrediente

  • 200 gr spaghetti lunghi
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 500 gr passata
  • 100 ml vin alb
  • 10 gr amidon alimentar
  • 1 lingurita zahar brun
  • 1 lingurita pesto
  • sare de mare si piper negru
  • 1 conserva (400 gr) mazare cu morcovi, scursa
  • 250 gr rosii cherry, injumatatite
  • 160 gr creveti decorticati jumbo congelati, decongelati
  • frunze proaspete de busuioc

Mod de preparare

Spaghetele se fierb in apa cu sare comform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se scurg si se pun deoaprte.

Intr-un bol, dizolva amidonul in vinul alb.Intr-o cratita, pe foc potrivit, amesteca usturoiul zdrobit cu passata,vinul alb cu amidon,zaharul brun, pesto, sare de mare si piper negru, dupa gust.Lasa sosul pe foc, amestecand din cand in cand, pana cand s-a ingrosat putin.

Adauga in sos crevetii si lasa-i sa fiarba 2 minute.Adauga mazarea cu morcovii, apoi cea mai mare parte din rosii si cateva frunzulite de busuioc.Lasa totul sa fiarba 5 minute apoi ia sosul de pe foc.Toarna sosul peste paste si amesteca bine.Serveste totul presarat cu rosiile ramase si frunze de busuioc.

http://lauradfood2.blogspot.com/

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise