Se pune apa la fiert intr-o oala mare, deoarece pastele au nevoie de multa apa de fierbere (altfel, se lipesc intre ele, se inmoaie si nu mai ies \"al dente\"! )
Intr-o tigaie de teflon calim ceapa si usturoiul tocate marunt in ulei de masline, dupa care adaugam bucatelele de kaizer, sare, piper.
Separat batem ouale bine ca la omleta.
Cand apa clocoteste adaugam spaghetele intregi, le dispunem in evantai, si cum ele se inmoaie imediat, le impingem in oala sa fie complet acoperite de apa. Adaugam o lingura de sare in apa si lasam sa fiarba la foc mare, amestecand din cand in cand, ca pastele sa nu se prinda de fundul oalei.
Fierbem pastele \"al dente\". \"Al dente\" insemana ca pastele trebuie sa fie fierte, dar nu rasfierte, nu imbibate de apa, nu flescaite, dar nici crude, miezul sa nu fie fainos!
Putem sa ne ajutam si de timpul de fierbere scris pe ambalaj, dar din experienta mea, acela nu este niciodata timpul real: mai puneti vreo 2 minute in plus si este ok!
Strecuram pastele, le punem din nou in oala, adaugam sunculita, o mana de parmezan ras, amestecam, dupa care adaugam si ouale batute si continuam sa amestecam la foc mic 1-2 minute.
Atentie! La sfarsit, cand strecuram pastele, oprim intr-o cana apa de unde au fiert pastele. De obicei ouale \"usuca\" pastele, si este nevoie sa mai adugam aceasta apa pentru a face pastele mai gustoase!
Se servesc imediat cu parmezan presarat din belsug.
Buon appetito!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise