"Spaghete" de dovlecei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 dovlecei potriviti ca marime
  • 3-4 rosii
  • 1/2 legatura de patrunjel
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • sos de chili

Mod de preparare

Este o mancare rapida si gustoasa de vara, pe care o veti gati la nesfarsit. Se prepara astfel: spalam dovleceii si ii taiem cu feliatorul special de legume (vezi imaginea), pana ajungem la seminte. Ii calim 4-5 minute in cele doua linguri de ulei de masline. Intre timp facem un sos in blender, din rosiile decojite, patrunjel, sare, piper si usturoi. Il agaugam peste dovlecei caliti si ii lasam pana da in cateva clocote. Adaugam putin sos de chili, nu prea mult ca e f. f. iute.

Spaghetele sunt gata de servit. Pofta buna!!

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise