Spaghete cu ton, praz si rosii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g spaghete (eu prefer Barilla),
  • 250 g ton,
  • 100 g rosii mici,
  • 50 g praz,
  • 30 g capere (dar nu pun intodeauna le mai inlocuiesc cu o jumatare de gogosar tocat marunt),
  • 4 linguri ulei de masline,
  • o lingura de ceapa tocata marunt,
  • un catel de usturoi tocat,
  • sare,
  • piper.
  • Se pot pune si alte mirodenii dupa gustul fiecaruia.

Mod de preparare

Rosiile se decojesc si se curata de seminte. Se pune uleiul intr-o cratita apoi se adauga prazul, ceapa si usturoiul si se prajeste putin apoi se adauga rosiile si se mai lasa putin pe foc. Se adauga tonul in bucati mici si capere tocate. Daca sosul este prea dens se poate adauga un pic de supa de legume sau chiar un pic din apa in care au fiert pastele. Pastele se fierb in multa apa sarata dupa cum scrie pe punga apoi se amesteca cu sosul.

Pasca traditionala

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise