Se oparesc rosiile, se tin sub un jet de apa rece si se curata de pielita. Apoi se taie in doua, se scot semintele si se lasa sa se scurga cu taietura in jos pe hartie absorbanta. Ciupercile se curata cu o perie sau cu un burete aspru (nu se spala, ca sa nu se imbibe cu apa), se mai scurteaza din picioruse si se taie in patru sau in opt. Usturoiul curatat se taie feliute subtiri, parmezanul se da pe razatoarea mare, patrunjelul se toaca, iar rosiile (scurse) se taie cubulete. Se incinge uleiul, se calesc mai intai ciupercile, apoi - impreuna cu ele - usturoiul, se adauga rosiile si patrunjelul verde tocat si se lasa sa fiarba incet - cu capac - pana ce se-nmoaie. Se gusta de sare si piper. Spaghetele, fierte “al dente” in apa cu sare si apoi scurse, se rastoarna intr-un castron, se servesc fierbinti cu sosul de ciuperci si rosii si se presara cu parmezan ras.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise