Se fierb spaghetele (“al dente”) in apa cu sare, se rastoarna intr-o strecuratoare, se baga sub un jet de apa rece si se stropesc apoi cu ulei, intorcandu-le pe toate partile. Intre timp, se curata morcovii, se taie fasii subtiri, se dau in cateva clocote (in apa cu sare) si apoi se lasa sa se scurga. Fisticul se toaca marunt, se rumeneste intr-o tigaie, fara grasime, se scoate si se pune deoparte. Smantana si laptele se fierb 5 minute la foc iute, dupa care se incorporeaza branza taiata cubulete si se lasa sa se topeasca, amestecand intruna. Sosul astfel preparat se fierbe inca 10 minute, pana ce devine cremos. Se adauga sare, piper si zeama de lamaie. Se amesteca spaghetele cu morcovii si patrunjelul tocat, se pune cate-o portie pe fiecare farfurie, se toarna peste ele sosul de branza, se presara cu fistic prajit si se servesc imediat.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise