Spaghete cu chiftelute si sos de rosii

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 4 porții: Spaghete 250 gr;
  • Pentru chifteluțe:
  • -150 gr carne tocată de vită (recomandare: Meșterul Măcelar);
  • -1 cățel de usturoi;
  • -1 ceapă mică, tocată fin;
  • -50 gr firimituri (1 felie de pâine grosuță, prăjită);
  • -1/2 ou bătut;
  • -oregano;
  • -sare și piper.
  • Pentru sosul de roșii:
  • -1 ceapă medie;
  • -2 căței de usturoi;
  • -400 gr roșii din conservă;
  • -1 lingură zahăr;
  • -1 lingură oregano;
  • -1 ardei iute;
  • -100 ml vin roșu;
  • -300 ml supă de legume;
  • -pătrunjel.

Mod de preparare

Incepem prin prepararea sosului de rosii. Se calesc ceapa si usturoiul in ulei de masline, pana se inmoaie. Intre timp, ardeiul iute se toaca marunt.

Se adauga rosiile, supa de legume, zaharul, oregano, ardeiul iute si vinul rosu. Se lasa la fiert minim 25 min. Se amesteca toate ingredientele pentru chiftelute, preferabil in robotul de bucatarie, apoi se modeleaza chiftelutele in sfere mici de aproximativ 1 cm diametru si se prajesc.

Cu cateva minute inainte de a le lua de pe foc, se adauga sosul de rosii preparat in prealabil.

Amestecati bine cantitatea de spaghete dorita cu sosul de rosii si lasati-le sa se imbibe. La final, se orneaza cu patrunjel.

Pofta Buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Pui cu sparanghel si cartofi

Chiftelute de cartofi cu oua de prepelita si branza

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise