1.Se spala carnea si se taie in cuburi de 2 cm.Se pune carnea la marinat cu 2-3 linguri de sos Tabasco si 1 lingura ulei de masline 2 ore.
2.Se toaca marunt ardeiul rosu si verde,precum si ceapa.Se calesc pe foc mic intr-o lingura de masline.
3.Se curata portocala de coaja, seminte si pielita.Se rupe in bucati.
4.Se pune la fiert 1 l. apa fara sare.Semintele de quinoa se spala ,punandu-se intr-un strecurator cu sita fina ,apoi se pun in apa clocotita si se fierb 15 minute,in cratita acoperita ,la foc mic.Cu 3 minute inainte de a lua de pe foc ,se sareaza.Se strecoara de apa si se lasa deoparte.
5.Intre timp, se soteza cuburile de carne in 2 linguri de ulei de masline .Carnea trebuie sa fie bine rumenita ,apoi se adauga mierea si se amesteca bine.Se tine la cald.
6.Se scurg rotocoalele de ananas din conserva,se pun deoparte 6 bucati , iar restul se taie cubulete si se soteaza impreuna cu portocala intr-o tigaie, in unt.Se adauga 1/2 din cantitatea de seminte de quinoa,porumbul si amestecul de ardei si ceapa.se pipereaza dupa gust.
7.Pe 4 farfurii preincalzite, se aseaza cate o rotocoala de ananas, peste care se presara restul de seminte de quinoa,apoi urmeaza sote de porc si ananasul sotat cu celelalte ingrediente.Se presara patrunjel verde tocat.
Nota:Quinoa este una din plantele cele mai nutritive din lume. Boabele sale sunt bogate in proteine atat cantitativ, cat si calitativ (proteine superioare datorita diversitatii amino-acizilor prezenti). In plus continutul sau bogat in acizi grasi esentiali, in minerale (fier, calciu, magneziu ) si fibre face din quinoa un aliment complet si modern.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise