Sos spuma cu bere

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4-6 persoane): 4 galbenusuri,
  • 370 ml bere bruna,
  • zeama de lamaie,
  • piper,
  • sare,
  • praf de ardei iute.

Mod de preparare

Amestecati galbenusurile cu putina sare si bateti-le - cu mixerul - pana ce obtineti un amestec spumos, galben deschis.

Turnati-le intr-un vas (de preferinta de portelan) si puneti vasul pe baia de apa (fierbinte). Adaugati berea putin cate putin, amestecand intruna, pana ce sosul devine cremos. (Apa de sub vasul cu sos trebuie sa bolboroseasca, nu sa fiarba, altfel se taie sosul.)

Condimentati sosul cu sare, piper, praf de ardei iute si putina zeama de lamaie.

Sosul merge foarte bine cu peste de apa dulce fiert in aburi, cu friptura, carnati si legume.

Cozonac cu nuca si migdale

Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparat

Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise