Sos marinara. Reteta italiana de sos de rosii cu usturoi si busuioc

Prepara un sos marinara autentic italian cu rosii, usturoi si busuioc. O reteta simpla si delicioasa pentru paste, pizza si multe altele. Afla cum sa-l prepari in cativa pasi simpli.

Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
redusa
Sos marinara. Reteta italiana de sos de rosii cu usturoi si busuioc

Ingrediente

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica, tocata fin
  • 2-3 catei de usturoi, tocati fin
  • 1 cutie (800g) de rosii decojite (sau rosii proaspete, decojite si taiate cubulete)
  • 1 lingurita de zahar (optional, pentru a reduce aciditatea rosiilor)
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat (sau cateva frunze de busuioc proaspat, tocate)

Mod de preparare

Intr-o cratita mare, incalzeste uleiul de masline la foc mediu.
Adauga ceapa tocata si soteaz-o pana devine translucida, aproximativ 5-7 minute.
Adauga usturoiul tocat si soteaza pentru inca 1-2 minute, pana cand devine aromat.

Adauga rosiile in cratita. Daca folosesti rosii intregi din conserva, le poti zdrobi usor cu o lingura de lemn.
Adauga zaharul, daca este nevoie.

Adauga sarea, piperul, oregano si busuiocul.
Daca vrei un sos mai picant, adauga fulgii de ardei iute.

Redu focul la mic si lasa sosul sa fiarba la foc mic pentru 20-30 de minute, amestecand ocazional.
Gusta sosul si ajusteaza condimentele dupa preferinta.

Serveste sosul marinara peste paste, pizza, pui cu sos marinara sau foloseste-l ca baza pentru alte feluri de mancare.

Aceasta este o reteta de baza pentru sos marinara, dar poti experimenta si adauga propriile tale ingrediente pentru a-i da o nota personala. Pofta buna!

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise