Sos Gribiche

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ou
  • 8 linguri ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • 1 lingura mustar
  • patrunjel verde
  • marar verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 castravete murat
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se fierbe in apa cu sare, oul , de jumatate ca sa-i ramana galbenusul moale( 2-3 minute)

Cand este gata se rastoarna apa de pe el si il lasam 2 minute sa se raceasca in apa rece. Il curatam si il zdrobim cu furculita ca sa se faramiteze albusul fiert.Adaugam mustarul si sarea si amestecam bine sa se omogenizeze.

Uleiul il adaugam in fir subtire ca la maioneza si invartim sa se formeze sosul.Cand este gata intarit adaugam piper, suc de lamaie dupa gust, ceapa verde razuita si castravetele razuit pe razatoarea cu gauri mici.La sfarsit amestecam bine cu verdeata tocata marunt.

Sosul Gribiche se serveste cu gratar, friptura sau cartofi.Eu l-am servit cu cartofi noi copti si pulpe aromate.

Pofta mare !

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise