Punem apa, zahărul si păstaia de vanilie într-o crăticioară și le fierbem, la foc mic, timp de 5minute din momentul în care apa clocotește.
Scoatem păstaia, o despicăm pe lungime și o punem din nou în sirop, apoi lăsăm să fiarbă până când se îngroașă și vanilia își lasă aroma.
Lasă siropul să se răcească, scoate vanilia și râcăie semințele apoi pune-le în sirop și aruncă coaja.
Spală zmeura, pune-o în vasul blenderului și toarnă siropul încet. Mixează bine și strecoară sosrul dacă vrei să obții o compoziție și mai fină. Poți servi sosul de zmeură dacă vrei la înghețată. Este o delicatesă care ne răcorește zilele toride de vară. Iar iarna ne desfată papilele gustative alături de tarte umplture cu brânzeturi proaspete.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise