Sos de rosii cu ulei de masline

Timp pregatire
5 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii para mai mari
  • 2,3 linguri de ulei de masline extra virgin
  • un sfert de lingurita de sare

Mod de preparare

Acest sos de rosii este specific tarilor mediterráneene.Chiar daca se numeste sos de rosii,eu cred ca ingredientul principal este uleiul de masline extra virgin care ii da o aroma deosebita.Se foloseste in special pentru sandwich-uri sau pur si simplu cu paine prajita.Se spala rosiile,se taie pe jumatate,apoi in parti mai micute si se zdrobesc cu blender-ul cateva secunde(sau prin masina de tocat).Se adauga sarea,uleiul de masline si se amesteca usor cu o lingura pana se incorporeaza tot uleiul.Asa de simplu.Se pastraza la frigider.POFTA BUNA!!!

Turta dulce

Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casa

Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...

Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise