SOS DE PATRUNJEL

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 50 g unt
  • 2 catei de usturoi, zdrobiti (optional)
  • 50 g faina
  • 3 lingurite patrunjel, proaspat, tocat
  • 450 ml lapte
  • 150 ml frisca nebatuta, cu 12-15% grasime (optional)

Mod de preparare

Topiti untul intr-o tigaie. Daca folositi usturoi, adaugati-l in tigaie si caliti 1 min.Turnati faina si caliti 30 secunde, amestecand continuu.

Adaugati patrunjelul tocat, apoi turnati treptat laptele, amestecand si batand bine dupa fiecare adaos.

Aduceti la temperatura de fierbere, amestecand continuu, pana cand sosul s-a ingrosat. Incorporati, amestecand frisca nebatuta (daca folositi) si asezonati. Incalziti putin sosul, dar nu lasati sa fiarba. Serviti imediat.

Daca nu servit imediat, acoperiti suprafata cu hartie pergament umezita, pentru a impiedica formarea pojghitei. Daca sosul se ingroasa dupa reincalzire, subtiati cu putin lapte.

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise