Se intind samburii de nuca pe o tava, se prajesc 5 minute in cuptorul incins la 180gr. si se lasa sa se raceasca.
Se maruntesc bine, impreuna cu usturoiul, in robotul de bucatarie, si se adauga uleiul, putin cate putin, pana ce se ingroasa si devin cremoase. Se incorporeaza otetul si se gusta de sare.
Se rastoarna sosul intr-un borcanel, se acopera cu un strat de ulei si se poate tine la frigider, circa o saptamana. Inainte de a-l consuma, se scurge uleiul. Sosul se serveste cu paine proaspata, cu telina cruda sau cu friptura rece de vitel si de porc.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise