Sorbet de mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Sorbet de mere

Ingrediente

  • • 4 mere
  • • 2 linguri zeama de lamiae
  • • 300 gr zahar
  • • 1 pahar de apa
  • • 1 albus

Mod de preparare

1. Curata merele de coaja, indeparteaza casutele cu samburi si taie-le felii.Stropeste-le cu zeama de lamaie si trece-le prin blender pentru a obtine un piure de mere.

2. Separat, fierbi apa cu zaharul pana obti un sirop si il lasi sa se raceasca complet.

3. Amesteca albusul batut spuma cu siropul de zahar, turnand cate putin din sirop, apoi adauga piureul de mere si amesteca bine.

4. Se introduce compozitia la congelator pentru 3-4 ore, apoi se scoate, se amesteca cu mixerul si se introduce din nou la congelator pentru inca 4 ore.Se repeta acesta operatiune de inca 1-2 ori, iar la urma se serveste.

Tort cu crema de ciocolata si rom. Un desert aromat si delicios, perfect pentru orice ocazie

Tort cu crema de ciocolata si rom – un desert rafinat, cu blaturi pufoase de cacao, insiropate cu caramel aromat, crema...

Salata de cartofi cu oua. Reteta simpla, si gustoasa, foarte simplu de preparat

Salata de cartofi cu oua – o reteta simpla, gustoasa si rapida, perfecta pentru orice masa. Preparata din ingrediente...

Salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Reteta simpla, rapida si sanatoasa

O reteta simpla, rapida si sanatoasa de salata de morcovi cu iaurt si usturoi. Perfecta ca garnitura alaturi de peste, carne,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise