Treceti amestecul pentru marinata prin blender, apoi aruncati pestele in marinata, plus ceapa verde taiata in vreo 4 -5 locuri, o legatura de ceapa sa fie, da? Pentru o ora, dar nu mai mult.
Hmm, povestea se complica nitel ca urmeaza maioneza. Eu de cand am vazut la Cristina maioneza facuta in 30 secunde? ba 15 indraznesc sa zic, n-am mai mixat galbenusuri si nici n-o voi mai face ever. Deci, pe principiul: in bolul blender-ului se toarna 200 ml ulei masline, 100 ml ulei de floarea soarelui, 1 lingura cu varf mustar, 1 lingurita cu varf cu sare, putin piper, zeama de la o lamaie, apoi cu grija se sparge un ou intreg caruia i se da drumul in oceanul de ulei, avand grija sa nu se sparga galbenusul ca v-ati spart la buzunar cu uleiul de masline. Se carmuieste bine piciorul blender-ului in bol, astfel incat sa prinda oul fix pe centru paletei. Se spune un Ave Maria-n gand si se apasa butonul blenderului vertical pe viteza mare si gata maioneza in 15 secunde, hai 30, ca mai depindem si de mixer ;)
Apoi urmeaza sosul tartar. Cum il fac? Iar gustul e departe de cel al sosului clasic tartar, e mult mai savuros, bogat, complet zic eu, capabil sa-i taie din start greata maionezei.
A se tine minte: jumuliti frunzele de la o legatura de patrunjel si jumate legatura de tarhon, taiati marunt marunt verdeata,apoi aruncati-o peste maioneza. Next, 100 grame capere, dar nu le aruncati acolo si gata, ci taiati-le pe din doua. Stiu ca suna complicat ca-s mici rau si timpul e la fel de mic - scurt na.. dar faceti cum va zic si nu veti regreta. Sucul caperelor taiate si pierdute-n maioneza isi intinde ca niste tentacule savoarea in tot sosul ala tartar.
Apoi manuiti cutitul asupra unor castraveti murati, 4 la numar mai mici sau 2 mai mari, scapati de capete, taiati marunt castravetii, pe care ii faceti partasi sosului tartar, mai potriviti de piper, sare (doar daca-i nevoie) si gata. Incorporati cu grija toate ingredientele amintite in maioneza, folosindu-va de o lingura de lemn, apoi ori il mancati direct din bol, ori pus pe paine, iar ce mai ramane in sosiera sau in ce vreti voi si va-ndreptati spre peste.
Presarati 200 grame pesmet peste marinata, incorporandu-l cu grija, ca sa nu rupeti pestele ca-i fraged rau, da bun ! Tepuiti somonul si crevetii in betele puse la muiat cu vreo juma de ora inainte, intre peste musai puneti si bucatile de ceapa verde (eu am uitat de ele), apoi perpeliti minunatia asta pe gratarul de aragaz intorcand o singura data pestele pe cealalta parte. Dar la fel de bine puteti folosi o tigaie si mai bine wok, in care ati picurat cateva linguri cu ulei de masline si-l puteti praji. E minunat! Unu la mana: important e sa ajunga sosul tartar peste / langa somon / creveti / cod ca sa-si impartaseasca din savoare. Et voila!
Mai multe delicii culinare gasiti pe blogul Dulcegarii-Culinare.ro.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise