Cu o zi inainte, se spala si se usuca prin tamponare cu hartie de bucatarie absorbanta somonul. Se strivesc grosier condimentele in mojar. Se amesteca bine sarea cu cele 2 feluri de zahar. Se spala lamaile, se usuca si rade fin coaja.
Mararul se toaca grosier. Bucata de somon se pune cu pielita dedesubt pe o bucata mare de folie transparent. Deasupra se imprastie amestecul de sare cu zahar. Condimentele, coaja de lamaie si mararul se presara deasupra. Se inveleste somonul strans in folie si se pune pe un platou. Se lasa la frigider cel putin 24 ore. Intre timp se intoarce o data pe cealalta parte.
Reteta oferita si pregatita de Chef Jakob Hausmann in cadrul aniversarii a 1 an de restaurant Mica Elvetie in Centrul Istoric si 15 ani de excelenta in gastronomie.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise