Somon la cuptor cu fenicul

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 prtii:
  • 4 buc. file somon proaspat (aprox. 800 g)
  • 1 buc. ghimbir
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura mustar
  • 50 ml sos de soia
  • 25 ml ulei de masline
  • 6 bulbi de fenicul
  • 4 catei usturoi
  • 100 ml vermut alb
  • 25 ml ulei masline
  • 2 lingurite sare de mare

Mod de preparare

Din ghimbir ras pe razatoarea mica, usturoi pisat, miere, mustar, sos de soia si ulei se fase o marinata in care se lasa fileul de somon timp de 15 min.

Eu prefer gatitul in cuptor si nu prajitul. Am incalzit cuptorul la 200 de grade si am introdus pt. 25 min. tava cu somonul marinat.

Garnitura de fenicul am preparat-o dupa reteta lui Jemie Oliver.

Am taiat feniculul solzisori, am adaugat 4 catei de usturoi tocati, sarea de mare si vermutul. Am presarat cu frunze de fenicul tocate si am acoperit tava cu hartie de copt umezita si apoi stoarsa.

Am dat la cuptor 30 min.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise