Reteta aceasta se poate face cu orisice fel de peste,eu o am de la tatal meu ce a muncit intro pescarie si intradevar nu am dus lipsa de peste,era la alegere,mai ales ca somon(salmon cum ii zicem noi aici in casa)e cam scumpisor,dar avind in vedere ca mia cazut in mina si cam greu ii conving pe cei de la mine din casa sa manince peste am pus si eu conditia"ori mincati peste,ori mincati peste...altceva nu ai".Bun ia sa trecem la pregatire;daca aveti posibilitatea sa il cumparati proaspat pai curatatil bine de solzi si de urechi,daca aveti posibilitatea sa il cumparati gata taiat si mai bine.Eu am lasat bucatile taiate peste noapte cu sare piper si din zeama de lamàie,uleiul si patrunjelul tocat marunt,am facut un sos ce am uns fiecare bucata si le-am acoperit cu hirtie de aluminiu si la rece.Ceapa si ardeii iam taiat pestisori fini si am pus un strat pe tava unsa cu un pic de ulei,cum pestele acesta e gras e indicat sa folositi foarte putin ulei.Peste ceapa si ardeii taiati asezam pestele(eu am o tava cu o specie de gratar ce o folosesc la pui la cuptor si am facut si pestele)si acoperim cu hirtie de aluminiu.
Se da la cuptorul prealabil incalzit,cca.30 de minute si 10 minute fara hirtie ca sa ia culoare,eu lam tinut mai mult pt ca vedeti grosimea,asa ca eu cca.55 de minute lam tinut si 20 fara hirtie.
Se poate servi cu orez,cartofi prajiti sau orice va pofteste inima,eu va doresc Pofta buna!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise