SOMON IN SOS CURRY

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 200g.file de somon,
  • 5g.faina,
  • 115ml.ulei de floarea soarelui,
  • 130g.smantana dulce,
  • 50g.creveti decorticati,
  • 10g.icre de Manciuria,
  • 5g.curry praf,
  • 130g.lamaie,
  • 2g.sare,
  • 2g.piper,
  • 100g.marar;

Mod de preparare

1. Fileul de somon, dat prin faina, se prajeste in ulei, pe toate partile. Se aduga crevetii decorticati.

2. Se scurge grasimea din tigaie, se stoarce jumatate din lamaie, se adauga smantana dulce, praful curry, se lasa sa fiarba pana sosul ajunge la o consistenta cremoasa. Se aduga 1/2 din cantitatea de icre in sos.

3. In baia de ulei (100 ml.) se prajeste mararul intreg, pana capata o culoare verde, calda. Mararul astfel preparat se pune pe marginea farfuriei, sub forma de cuib. Se pune sosul pe farfurie, somonul se scoate si se pune in centru, crevetii pe langa el, restul de icre pe o felie de lamaie, deasupra somonului. Se poate decora cu restul de lamaie, taiata felii. Se serveste cu vin alb sec.

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise