Somon cu marar si lamaie

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 600g somon file
  • 700g cartofi
  • 400g sfecla rosie coapta,curatata,taiata clini
  • 100g creveti
  • 100g pesmet
  • 1 lamaie
  • 300ml supa de peste
  • 20g boabe mustar
  • 150g unt
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 legaturi marar
  • sare,piper

Mod de preparare

Spalati si uscati fileurile de somon apoi le frecati cu sare si piper. Tocati fin mararul si il amestecati cu pesmetul si coaja de lamaie razuita. Presati amestecul bine pe partea superioara a fileurilor.

Fierbeti cartofii curatati si taiati cuburi.

Pentru sos fierbeti supa de peste, adaugati boabele de mustar si lasati sa fiarba pana se inmoaie, puneti si crevetii taiati bucatele, apoi adaugati amidonul amestecand energic, puneti si 100g unt, sare, piper. Dupa ce a dat doua clocote luati de pe foc.

Incingeti 2 linguri ulei si treceti la foc iute sfecla.

Incingeti untul ramas si prajiti fileurile de somon, punandu-le prima data cu partea cu pesmetul in tigaie.

Serviti somonul cu sos, sfecla ,cartofi si felii de lamaie.

Daca doriti sa faceti de post inlocuiti untul cu ulei de masline

Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromat

Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...

Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasa

Incearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...

Supa chinezeasca de creveti cu taitei

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise