Somon cu gratarele de cartofi rasi este un preparat foarte bine echilibrat, un somon rumenit la foc iute, alaturi de gratarele de cartofi rasi, la care adaugam un sos de legume si smantana. Acest preparat poate constitui un pranz sau cina, usor si simplu de facut. Pentru el am folosit un somon de foarte buna calitate, pe care vi-l puteti comanda din magazinul online Sea-way.
Mai intai pregatim sosul de legume. Vom curata legumele dupa care vom toca ceapa si telina si vom taia in rondele dovlecelul si morcovul. Intr-o cratita punem untul si cand e incins adaugam legumele pe care le sotam putin, pana se inmoaie usor. Turnam 100-150 ml apa si fierbem acoperit la foc moderat. Cand legumele sunt gata, scoatem o jumatate din cantitatea de legume intr-un bol, presaram un strop de sare si un varf de cutit de nucsoara si le pasam impreuna cu smantana, pana obtinem un sos.
Cartofii ii curatam si ii dam pe razatoarea mica. Amestecam cu un strop de sare si patrunjelul frunze tocat foarte marunt. Intr-o tigaia incingem cateva linguri de ulei si punem cu lingura din compoztitia de cartofi rasi. Presam acestea cu o lingura si le prajim pe ambele parti. Le scoatem pe o hartie absorbanta si le tinem la cald.
Fasiile de somon le presaram cu putina sare si piper proaspat macinat si le prajim usor pe ambele parti. Le scoatem pe hartie absorbanta si le tinem la cald pana in momentul servirii.
Pe o farfurie calda vom pune o bucata de somon, un gratarel de cartofi rasi, cateva legume si putin sos de legume. Serviti cald.
Pofta buna!
Reteta realizata de Alice @www.TaraBucatelor.ro cu somon oferit de Sea-Way.ro
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise