Somon cu brocoli, sos de ciuperci si paste cu hrisca

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg rondele de somon
  • 1 buchet brocoli
  • 4 catei de usturoi
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • Sos:
  • 500 g ciuperci
  • 2 linguri ulei
  • 200 ml smantana lichida
  • Garnitura:
  • paste chinezesti cu faina de hrisca sau alta garnitura

Mod de preparare

Pestele spalat, uscat, condimentat cu sare si piper, se pune in vasul termorezistent, impreuna cu usturoiul taiat, buchetele de brocoli, fiert in apa cu putina sare, apoi scurs, vinul, uleiul turnat deasupra; se lasa 20 minute la cuptor, iar dupa ce este gata, se lasa deoparte.

Pentru sos, se pun in tigaia cu ulei, ciupercile feliate, dupa ce s-a evaporat apa din ele, se adauga 1 ceasca cu apa, se lasa la fiert 15 min, se lasa focul mic, se adauga smantana amestecand continuu usor, iar cand incepe sa se ingroase, se condimenteaza si se opreste focul.

In acest timp, se pun pastele la fiert in apa cu putina sare, doar 3min (asa sunt instructiunile), apoi se scurg.

Pe farfurie, se pun paste fierte, alaturi peste cu brocoli, iar deasupra sos de ciuperci.

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Ciorba de gaina cu taitei de casa

Reteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...

Papricas de pui cu galuste de faina

Papricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise