Se spala carnea, se zvanta, se bate bine, se sareaza si se pipereaza. Cartofii (cruzi) spalati si curatati se dau pe razatoarea mica si se amesteca bine cu usturoiul zdrobit, galbenusul, sarea, piperul si nucsoara rasa.
Se invelesc feliile de carne intr-un strat de cartofi si se prajesc in uleiul incins, la foc potrivit, cca 20 de minute, intorcandu-se pe ambele parti.
Se spala conopida, se rupe buchetele si se fierbe - cu capac - in 50 ml apa sarata, circa 10 minute. Se scurge bine si se rumeneste usor in unt sau margarina. Se serveste langa snitelele cu crusta de cartofi.
Un sfat: crusta reuseste bine daca nu stoarceti cartofii rasi, pentru ca amidonul o mentine intreaga. Folositi, pe cat posibil, cartofi care nu se sfarma la fiert.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise